Over Dieker

Dieker Overslag is een onderneming die zich ten doel stelt de zorg rond het lossen en laden van schepen, van de opdrachtgever over te nemen. Veelal wordt gelost bij betonmortelcentrales waar schepen worden gelost in de voorraadbunkers.

Uit de bunkers wordt de centrale continu met de loskraan gevoed. Dieker Overslag voert overslagwerk uit bij losse werken, t.b.v. infrastuctuur, zoals wegen en spoor, op de meest gunstige loslocaties in het hele land, en verzorgt hierbij indien gewenst voor- en natransport per as of per schip.

Dieker Overslag verhuurt loskranen, shovels, schrankladers en andere machines. Dieker lost ook veevoeders en is actief bij een zand- en grintgroeve in Duitsland. In Belgie (Luik) beheert Dieker een depot waar zanden worden gelost, gemengd en verladen op auto.

De onderneming is gecertificeerd met VCA (TUV Rheinland) en GMP+ voor diervoederoverslag, en sinds 2018 is Dieker een BBL leerbedrijf (opleiding tot werken in de overslagbranche). Er is al een stagiair in vaste dienst gekomen.

Filosofie

Dieker Overslag wil door klantgericht te werken een langdurige partnership-relatie met de opdrachtgever opbouwen. Hierbij stelt de onderneming zich ten doel een inspirerende rol te vervullen door het voortdurend vernieuwen en verbeteren van haar activiteiten die de klant voordeel moet bieden.

VEILIG, GROEN EN DUURZAAM EN FLEXIBEL zijn hierbij kernwoorden.

Het milieu wordt gespaard door het verminderen van schadelijke uitstoot van machines door het plaatsen van roetfilters en het vervangen van hydraulische loskranen met verbrandingsmotoren voor elektrisch aangedreven hydraulische loskranen. 

Medewerkers

Naast een vaste bemanning van +/- 20 personen, wordt vaak gewerkt met bekende, en gecertificeerde ZZP-ers. De medewerkers zijn zeer gemotiveerd. De uitdrukking:

 “KAN NIET” komt bij het Brabantse bedrijf niet voor.

Johan Dieker wordt vaak geraadpleegd voor technische adviezen en oplossingen waar de theorie botst met de praktijk. 

Verhuur

Dieker Overslag verhuurt diverse machines in allerlei configuraties, maar kan ook tijdelijk en flexibel personeel faciliteren.

Naar verhuur

Techniek

Een nieuwe ontwikkeling ontstaan, uit eigen ervaring, is het verduurzamen van graafbakken en grijpers. Bekijk hier waarom.

Naar techniek
Webdesign door Grèfix. Copyright Dieker Overslag 2024.